Reflexológia, talpmasszázs

Talpmasszázs-reflexológia

Talpmasszázs-reflexológia

 

A reflexek önműködően zajlanak, az akarat közreműködése nélkül. A szükséges utasítások közvetlenül futnak végig az érzékeny idegpályákon (pl. a bőrtől az izomig) és a testhez tartozó hírvivő anyagokon. Ugyanígy a beteg szervek is képesek üzeneteket küldeni a külvilág felé, a szívfájdalom például a bal karba is sugárzik.

A talpmasszázs kiindulópontja az, hogy testünk minden szerve összeköttetésben van talpunk különböző felületeivel. A „közvetítőcsatornák” ezúttal az idegek helyett az energiapályák. Rajtuk keresztül a lábon bizonyos pontok masszírozásával közvetlenül ingerelhetők vagy nyugtathatók a szervek. Fordított esetben a nyomás által kiváltott fájdalom alapján következtetni lehet az egyes szerv működésbeli zavaraira.

A térképhez hasonló sablont, amelyen a lábon lévő szervek láthatók, a század elején eszerint rajzolták meg. A két láb a bal és a jobb testfélhez igazodva egységet képez. A kettős szervek területei tehát, mint például a vesék, mindkét lábon megtalálhatók. A középen elhelyezkedő testrészek, mint a pajzsmirigy, mindkét talp belső felületén keresendők.

Ár: 2500 Ft/½ óra, ( brutto) 4.500Ft/óra,  ( brutto )
állapotfelméréssel 5.000 ft/óra ( brutto )
aromaolajos lábfürdetővel 6.000 ft/óra (brutto)

Masszőr: Köves Dávid